Samson & Marie laten in hun kaarten kijken: Samson trekt in bij Marie én de bel doet het wel

Samson en Marie hebben in "De madammen" op Radio 2 meer details gegeven over de toekomst van het duo. Dat Marie Verhulst de fakkel overneemt van haar vader Gert als trouwe sidekick van televisiehond Samson wisten we al. Nu blijkt dat Marie niet gaat intrekken in het iconische huis van Gert, maar dat Samson verhuist naar het stekje van Marie. Bovendien blijkt dat bij haar de bel wél nog werkt.

Marie Verhulst trekt niet in bij Samson, maar Samson komt bij haar wonen. Dat vertelde het duo in "De madammen". "Zijn mandje staat al bij ons in de slaapkamer", zegt Marie daarover. "Misschien dat Gert nu eindelijk de tijd heeft om te sleutelen aan de bel van zijn huis." Bovendien blijkt dat de bel niet kapot is bij Marie.

Het is al sinds het begin van "Samson & Gert" dat de deurbel van het huis van Gert kapot is (foto onder). Het is het personage van Joop Mengelmoes (gespeeld door Stef Bos) dat bij de verhuis naar het huis in de allereerste aflevering in 1990 de bel stuk maakt. Sindsdien klopt altijd iedereen op de deur gevolgd door de boodschap: "Ik moest kloppen, want de bel doet het niet." Die gimmick lijkt dus te verdwijnen bij "Samson & Marie". Tenzij ook daar meteen de bel stuk gaat natuurlijk.

Lees verder onder de foto van de voorgevel van het huis van Gert:

Marie was overdonderd toen ze anderhalf jaar geleden gevraagd werd om haar vader op te volgen. "We waren samen iets gaan drinken en toen vroeg hij het me", vertelt ze. "Ik dacht dat het een grapje was, want niemand kan hem vervangen. Als hij er vertrouwen in heeft, wie ben ik om eraan te twijfelen?" Ze is zelf ook opgegroeid met "Samson & Gert". "Het was soms wat gek, want ik zag hem op tv én bij ons aan de keukentafel."

Bekijk hieronder het hele gesprek:

Video player inladen...

Meest gelezen