Video player inladen...

Charlie Hebdo: Het begin van een golf van aanslagen

Op 7 januari herdenkt Frankrijk de slachtoffers van de aanslag op het satirische magazine Charlie Hebdo. In 2015 drongen gewapende mannen de redactie binnen en schoten 12 mensen dood. Die dag is het symbolische begin voor een hele golf van aanslagen in Europa en daarbuiten. Hieronder een selectie, van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo tot de aanslagen van 22 maart 2016 in ons land.

In Parijs is de aanslag van 7 januari 2015 herdacht.  Oud-president François Hollande en de burgemeester van Parijs Anne Hildalgo legden bloemen neer aan de toenmalige lokalen van Charlie Hebdo. Ook de aanslag op een politie-agente en een Joodse supermarkt in dezelfde periode is herdacht. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal" over de herdenking:

Video player inladen...

Meest gelezen