Luc Lallemand nog één stap verwijderd van topfunctie bij Franse spoor

Het is zo goed als zeker dat Luc Lallemand de nieuwe topman wordt van de Franse spoornetbeheerder. Lallemand is nu nog topman van Infrabel, dat is de Belgische spoornetbeheerder. 

De raad van het bestuur van SNCF Réseau, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de Franse spoorinfrastructuur, heeft het licht op groen gezet voor de komst van Lallemand, schrijft de Franse zakenkrant Les Echos. Het is nu alleen nog wachten op het definitieve fiat van de Franse toezichthouder voor de mobiliteit. Dat wordt eind van de maand verwacht.  Als ook daar geen bezwaren rijzen,  kan Lallemand in februari aan de slag bij SNCF Réseau. 

Luc Lallemand is 53 en werkte sinds 2002 voor de Belgische spoorwegen. In 2005 kwam hij aan het hoofd van Infrabel.

Meest gelezen