Video player inladen...

Oppositie baant zich een weg naar binnen in Venezolaanse parlement, hun leider Guaidó neemt plaats op voorzittersstoel

De Venezolaanse oppositieleider Juan Guaidó is er in geslaagd het parlementsgebouw in de hoofdstad Caracas binnen te geraken en de eed af te leggen als parlementsvoorzitter. Tijdens een chaotische zitting wist hij zo het voorzitterschap weer op te eisen, nadat een dissident oppositielid zondag die functie van hem had overgenomen.

Guaidó wilde afgelopen zondag herkozen worden tot parlementsvoorzitter. Maar de ordediensten verhinderden dat hij het parlement binnen kon. Een andere oppositieleider, Luis Parra, riep zichzelf toen uit tot parlementsvoorzitter. 

Vandaag daagde Guaidó weer op voor het parlement, samen met een honderdtal parlementsleden die hem steunen.

Dit keer kon de oppositieleider met het nodige geduw en getrek wel naar binnen. Hij legde de eed af als parlementsvoorzitter, beklom het spreekgestoelte en zong samen met zijn aanhangers het Venezolaanse volkslied.

Guaidó is al een jaar verwikkeld in een machtsstrijd met president Nicolas Maduro.

Bekijk hier beelden van de chaotische dag in en rond het Venezolaanse parlement:

Video player inladen...

Meest gelezen