©BELGA-PHOTO WILLY WEYENS

Zakenman Philip Cracco (56) overleden na strijd tegen kanker

Zakenman Philip Cracco is gisteren overleden aan kanker. De West-Vlaming werd in Vlaanderen bekend door het programma "The sky is the limit" op VIER. Cracco boekte als ondernemer vooral veel succes met de multinational Accent Interim. 

"Ook al ging de gezondheidstoestand van onze bevlogen mede-oprichter en voorzitter de afgelopen maanden zienderogen achteruit en was het intussen duidelijk dat beterschap niet meer mogelijk was, toch komt dit moment bijzonder hard aan". Het was een boodschap gisteravond van Lieven Bonamie, de algemeen directeur van JobFixers en BOEMM, en zakenpartner van Philip Cracco.

De zakenman uit West-Vlaanderen richtte in in de jaren negentig Accent Interim op, wat uitgroeide tot een succesvolle multinational. Bijna twintig jaar later, in 2014, deed hij de interimgroep van de hand en kocht vervolgens horlogemaker Rodania op. Dat verhaal kende minder succes, Cracco verkocht het bedrijf eind 2018. Hij keerde daarna opnieuw terug naar de interimsector met het uitzendbedrijf Jobfixers.

Philip Cracco werd in Vlaanderen vooral bekend na zijn deelname aan het Vier-programma ‘The sky is the limit’. Hij hield van racecircuits en was meer dan twintig jaar een gepassioneerde rallypiloot.

Begin 2016 werd bij Cracco een kwaadaardig gezwel gevonden tijdens een medisch onderzoek. Sindsdien vocht de man tegen prostaatkanker. Hij laat zijn vriendin Aisha na, en twee kinderen van 21 en 24 uit een vorig huwelijk.