Video player inladen...

Bekijk: aan deze auto bouwde "Avatar"-regisseur James Cameron mee

De jaarlijkse elektronicabeurs CES (Consumer  Electronics Show) in Las Vegas is een uitdaging voor industriëlen die willen tonen wat ze in hun mars hebben. De aandacht trekken, speelde alleszins een grote rol bij de ontwikkeling van deze auto, de "AVTR" (Advance Vision TRansportation). Regisseur James Cameron (van de film "Avatar") stond mee aan de wieg van dit concept.  

Van de blockbuster "Avatar" uit 2009 kreeg de auto onder meer zijn blitse, blauwe tint en zijn modelnaam.  Bovendien is de AVTR uitgerust met een waslijst aan technologische snufjes. 

Zo heeft de auto geen stuur, kan hij zijwaarts rijden en heeft hij achteraan 33 mobiele "bionische panelen" die mee zijn besturing regelen. Wanneer de bestuurder zijn hand legt op een speciale sensor op een van de bedieningspanelen binnenin, kan hij of zij de "pulse", iets als de motoraandrijving van de auto, voelen. In ruil registreert de auto meteen de hartslag van de bestuurder, waardoor mens en machine "één levend organisme" worden, volgens de woorden van de fabrikant.

Hoewel hij verleidelijk oogt, is de wagen enkel bedoeld als conceptproduct, en is hij dus niet te koop.

Video player inladen...

Meest gelezen