Brandstichter Vlooybergtoren in beroep tegen straf

Eén van de vijf brandstichters van de bekende uitkijktoren in Tielt-Winge gaat in beroep tegen zijn straf in eerste aanleg. De man blijft volhouden dat hij niets met de brandstichting te maken had.

De saga rond de brandstichting van de Vlooybergtoren in Tielt-Winge is nog niet voorbij. De uitkijktoren, die bekend raakte door de tv-reeks "Callboys", werd eind juni 2018 in brand gestoken en raakte zwaar beschadigd. Vijf mannen werden door de Leuvense rechter veroordeeld tot werkstraffen tussen 120 en 180 uur. 

Beroep

Eén van hen tekent nu beroep aan tegen zijn straf. De 38-jarige man kreeg van de rechter een werkstraf van 180 uur. Maar de dertiger blijft volhouden dat hij niets met de brandstichting te maken had. Daarom trekt hij nu naar het hof van beroep om zijn straf aan te vechten. De man weigert ook een schadevergoeding te betalen. 

Intussen is de toren volledig gerenoveerd en opnieuw ingehuldigd.

Meest gelezen