Veerle Baetens en Kevin Janssens genomineerd voor Belgische filmawards Magritte du Cinéma

De nominaties voor de 10e editie van de Magritte du Cinéma zijn bekend. De jury van de Belgische filmprijzen nomineert Veerle Baetens en Kevin Janssens voor een acteerprijs, en ook regisseurs Eva Cools en Tim Mielants rijven met hun eerste langspeelfilms nominaties binnen. Op 1 februari worden de awards uitgereikt.

Sinds 2011 organiseert de Académie André Delvaux de Magritte awards om de Belgische filmindustrie in de bloemetjes te zetten. Tot de vorige winnaars behoren regisseurs Michaël Roskam ("Rundskop", "Le fidèle") en Lukas Dhont ("Girl"). Een mooi lijstje om bij aan te sluiten, en langspeeldebutanten Eva Cools ("Cleo") en Tim Mielants ("De Patrick") maken een kans tijdens de 10e editie van de filmprijzen.

Hoewel de hoofdfocus van de Magritte du Cinéma vooral Franstalig België is, sleepte Vlaamse acteur Kevin Janssens een nominatie in de wacht voor zijn hoofdrol in "De Patrick". Veerle Baetens ("Duelles") maakt kans op de prijs voor beste actrice, een award die ze in 2016 ook al verzilverde, en de soundtrack van componist Raf Keunen voor "Lola vers la mer" viel ook in de smaak van de jury.

In de categorie voor beste Vlaamse film zijn naast "Cleo" en "De Patrick" ook "Binti" van Frederike Migom en "Bastaard" van Mathieu Mortelmans genomineerd. Op 1 februari weten we wie die nominaties uiteindelijk kan verzilveren.

Hier vind je alle nominaties voor de Magritte du Cinéma 2020.

Bekijk hieronder de reportage uit "Het Journaal" over de première van "De Patrick", genomineerd voor beste Vlaamse film:

Video player inladen...

Meest gelezen