Eerste nachtmarathon in Antwerpen: "Langs alle iconische gebouwen van de stad loop je de nacht in. Een uniek gevoel"

Zaterdag 12 september vindt voor de eerste keer de Antwerp Night Marathon plaats. Eén uur voor zonsondergang starten de deelnemers en lopen ze de nacht in. Je kan een hele (42 km) of een halve marathon (21 km) lopen. De nachtmarathon doorkruist vier districten en brengt je langs alle iconische gebouwen van de stad.

Zaterdag 12 september vindt voor het eerst een nachtmarathon in Antwerpen plaats. "Deelnemers starten één uur voor zonsondergang en lopen de nacht in. Dat geeft een uniek gevoel. Het parcours gaat door vier districten: Antwerpen, Hoboken, Berchem en Borgerhout", zegt woordvoerder Greg Broekmans.

"Starten doe je op het Zuid aan de Vlaamse Kaai, dan gaat het richting Kiel langs het Olympisch Stadion om zo naar Oud-Berchem, Zurenborg en Borgerhout te lopen. Finish is aan het evenementenplein aan de Scheldekaaien Sint-Andries".

Unieke ervaring

Het laat Antwerpen volledig zien en brengt je langs de iconische gebouwen van de stad: het Centraal Station, de Boerentoren, het MAS en het Havenhuis. 

“De Port of Antwerp Night Marathon bundelt het rijke erfgoed van onze stad in een prachtig parcours”, vat burgemeester Bart De Wever mooi samen. “Alle deelnemers en toeschouwers krijgen daardoor een unieke kans om met ondergaande zon de Antwerpse geschiedenis letterlijk te doorlopen. Ik kijk er alvast erg naar uit om dat mee te ervaren.”

(lees verder onder de foto)

Marathon afgesplitst van de Ten Miles

Je kan een hele marathon (42 km) of een halve marathon (21 km) lopen. 

Acht maanden voor de start van de marathon op zaterdag 12 september hebben zich al meer dan 3.000 lopers ingeschreven, met 28 verschillende nationaliteiten. Ruim 20 procent van de deelnemers komt uit het buitenland. 

De marathon in Antwerpen staat vanaf nu op zichzelf en wordt afgesplitst van de Ten Miles (april). Tijdens de Ten Miles zal er dus geen marathon meer gelopen worden. De marathon vindt vanaf nu plaats in september.

Meest gelezen