Meer auto's en vrachtwagens in Liefkenshoektunnel maar toch minder files

Vorig jaar hebben 11,4 miljoen voertuigen gebruik gemaakt van de Liefkenshoektunnel in Antwerpen: 7,2 miljoen auto's en 4,2 miljoen vrachtwagens. Dat zijn er 1,5 procent meer dan het jaar voordien. Maar opvallend: er waren vorig jaar wel minder files in de toltunnel. 

Er reden vorig jaar dus meer auto's en vrachtwagens door de Liefkenshoektunnel, maar toch is het aantal file-uren met 20% gedaald. "Ten eerste omdat er minder ongevallen gebeurd zijn op de R2", zegt topman Marc Persoon.

"Ten tweede omdat er meer mensen de tunnel gebruiken tijdens de daluren, van 10 uur tot 15 uur. Een derde reden is dat meer en meer vrachtwagens 's nachts rijden. Het aantal vrachtwagens dat 's nachts de tunnel gebruikt, is de laatste drie jaar verdubbeld."

Voor 2020 verwacht Marc Persoon geen grote veranderingen. "Veel verkeer kan er niet meer bij in de Liefkenshoektunnel", zegt Persoon. "De tunnel is verzadigd. Een bijkomende Scheldeverbinding zou welkom zijn."
 

Meest gelezen