Na dodelijk ongeval nog slechts één ingang voor vrachtwagens bij Tereos in Aalst

In Aalst is er een omheining geplaatst rond de parking van het bedrijf Tereos. Dat ligt in het centrum van de stad. Vorige maand kwam daar een jongen van 11 om het leven, hij werd gegrepen door een vrachtwagen toen hij te voet op weg was naar school.  Vrachtwagens zullen ook alleen nog op specieke tijdstippen het bedrijf in- en uit mogen rijden, rekening houdend met de schooluren. 

Door het plaatsen van de afsluiting is er nu nog maar één toegang tot Tereos, een glucoseverwerkend bedrijf in het centrum van de stad. Vroeger waren er drie.  Aan de enige resterende in- en uitgang voor vrachtwagens zal ook een bewaker staan, en er komen zogenaamde venstertijden voor het in- en uitrijden.

Burgemeester Christoph D'Haese van Aalst legt uit: "Zwaar vervoer, dat zijn vrachtwagens van meer dan 3,5 ton , mogen er niet meer rijden tussen 7.30u en 8.30u 's ochtends, en tussen 15.30u en 16.30u 's avonds, en er is een bijzondere regeling voor de woensdagmiddag."

Het stadsbestuur hoopt dat met deze maatregelen het notoir zwarte verkeerspunt rond Tereos tot het verleden behoort. In de buurt van de site liggen vier scholen.  

 

Meest gelezen