PLAN B aflevering #14: "Wat wil de N-VA echt?", dat vragen veel waarnemers zich af in het Franstalige landsgedeelte

In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Ivan De Vadder (in het Frans) over een fenomeen van de Vlaamse samenleving.

"Als konijnen naar een lichtbak", zo kijken veel waarnemers in Franstalig België naar de N-VA. Ze zijn gefascineerd door die partij, en kunnen ze heel moeilijk doorgronden. Zo maken ze vaak nauwelijks het onderscheid tussen de N-VA, en Vlaams Belang.  Daarom vraagt Alain Gerlache (RTBF) aan Ivan De Vadder  (VRT) waar de N-VA vandaan komt, en wat haar beweegredenen zijn.  

 

 

Podcast PLAN B

Meest gelezen