Video player inladen...

Justin Bieber: "Wie denkt dat ik aan de drugs zit, ik heb de ziekte van Lyme. Maar ik kom terug, sterker dan ooit"

De Canadese popster Justin Bieber heeft de ziekte van Lyme. Dat heeft de zanger bekendgemaakt op Instagram. Hij reageert daarmee op de geruchten in de pers en op sociale media dat hij verslaafd zou zijn aan drugs, omdat hij er de voorbije maanden erg slecht uitzag. De ziekte van Lyme is een bacteriële infectie die overgedragen wordt door teken.

De 25-jarige Justin Bieber, wiens muzikale carrière al een tijdje on hold staat, verscheen de laatste tijd vooral in de media door zijn uiterlijk en zijn privéleven. De geruchten over depressies en verslavingen waren niet van de lucht. Die geruchten wil Bieber nu de kop indrukken.

"Heel wat mensen bleven maar zeggen dat Justin Bieber eruitziet als sh**, aan de drugs zit, enzoverder, maar ze beseften niet dat ik onlangs te horen kreeg dat ik de ziekte van Lyme heb. En niet alleen dat, maar ook een ernstige vorm van chronische klierkoorts. En dat zag je aan mijn huid, mijn hersenfunctie, energie en algemene gezondheid", schrijft Bieber op Instagram. "Het zijn woelige jaren geweest, maar ik krijg nu de juiste behandeling om deze tot nog toe ongeneeslijke ziekte aan te pakken. Ik zal terugkomen, en beter zijn dan ooit."

(tekst gaat voort onder de Instagram-post)

De ziekte van Lyme is een bacteriële infectie die je kan oplopen door een beet van een besmette teek. De ziekte leidt onder meer tot hevige vermoeidheid, pijn, huiduitslag en koorts, de diagnose stellen ligt niet voor de hand. Hoe sneller dat gebeurt, hoe makkelijker Lyme te behandelen is. Meestal is een eenvoudige antibioticakuur genoeg.

Lyme blijft soms lang onopgemerkt. Hoe langer je wacht, hoe langer het herstel duurt. De meeste klachten zijn te genezen, maar de behandeling is complex. Sommige mensen blijven ook na die behandeling nog kampen met vermoeidheid, concentratieproblemen en spier- en gewrichtspijn.

Het verhaal komt ook aan bod in een documentaireserie over Justin Bieber die later deze maand te zien zal zijn op YouTube. Bij de Amerikaanse mediawebsite TMZ luidt dat Justin en mensen uit zijn omgeving vertellen hoe hij in 2019 te maken kreeg met zware gezondheidsproblemen. Dokters konden niet uitmaken wat er mis was met hem. Pas in de herfst van vorig jaar kreeg hij de diagnose.

Wie is Justin Bieber?

Justin Bieber is geboren op 1 maart 1994 in London in de Canadese provincie Ontario. In 2008 werd hij ontdekt via opnames op YouTube. In geen tijd groeide hij uit tot een internationaal fenomeen dat vooral jonge meisjesharten snel deed of doet slaan. Hij heeft verschillende hits op zijn naam als "Baby", "What do you mean?", "Sorry" en "Love yourself". Vorig jaar scoorde hij een grote hit met "I don't care", een duet met Ed Sheeran, waarin hij zijn problemen van zich af zong.

Zijn laatste album dateert al van 2015. In 2017 gelastte hij zijn tournee af en sindsdien kwam hij vooral in het nieuws door opvallende zijsprongen en uitspraken in zijn privéleven, wat de geruchten over mentale problemen en depressies voedde. In september 2018 trouwde hij met Haily Baldwin, de dochter van acteur Stephen Baldwin, enkel voor de wet. Na heel wat speculaties deden de twee hun huwelijk een jaar later nog eens over met een groot(s) feest.

In maart vorig jaar kondigde Justin Bieber een artistieke pauze aan om "persoonlijke problemen" aan te pakken. De superster lijkt nu klaar te zijn voor een comeback. Een week geleden verscheen zijn nieuwe single "Yummy" en hij gaat ook opnieuw toeren in de VS en Canada.

Bekijk hier het verslag van ons jongerenjournaal "Karrewiet":

Video player inladen...

Meest gelezen