Video player inladen...

Moordenaarskoppel Hilde Van Acker en Jean-Claude Lacote mag aan België uitgeleverd worden

Hilde Van Acker en haar ex-partner Jean-Claude Lacote mogen aan ons land uitgeleverd worden. Dat heeft de rechtbank in Abidjan beslist. De twee werden eind november opgepakt in Ivoorkust nadat ze bijna een kwarteeuw spoorloos waren. In België hangt hen een levenslange celstraf boven het hoofd voor moord.

Het duo stond op de Belgische "Most Wanted"-lijst van het FAST-team van de federale politie. Die plek hadden ze "verdiend" nadat ze in 2011 bij verstek waren veroordeeld tot levenslang voor de moord op een Britse zakenman in 1996. De twee hadden de man om het leven gebracht met enkele schoten in het hoofd. Volgens de speurders was de Brit erachter gekomen dat hij werd opgelicht door Lacote. 

Tijdens het moordonderzoek verdwenen Lacote en Van Acker even achter de tralies, maar ze werden al snel weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijzen. Meteen kozen de twee het hazenpad  naar het buitenland. In Ivoorkust, in West-Afrika, werden ze dan eind november opgepakt door de lokale politie. Het koppel was ondertussen uit elkaar gegaan. 

Borstkanker

Vorige week liet Kris Vincke, de advocaat Van Acker, weten dat de vrouw borstkanker zou hebben en dat ze graag naar ons land uitgeleverd wou worden. Vandaag heeft een rechtbank in Abidjan dan geoordeeld dat ze samen met Lacote mag worden uitgeleverd aan België.

Ze heeft radiotherapie nodig en de gevangenis had beslist dat het onmogelijk was om haar dagelijks naar de radiotherapie over te brengen
Kris Vincke

Advocaat Kris Vincke: "Ze heeft radiotherapie nodig en de gevangenis had beslist dat het onmogelijk was om haar dagelijks naar de radiotherapie over te brengen. Het staat nu vast dat ze overgebracht zal worden van Ivoorkust naar België.  Hier zullen de twee dan  worden gearresteerd." Het tweetal zal meteen worden overgebracht naar de gevangenis, maar kan wel nog in verzet gaan tegen zijn straf. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen