© Annebel van den Heuvel - creative.belgaimage.be

Mechelen waarschuwt voor oplichters die met boetes dreigen als je dak niet is geïsoleerd

De stad Mechelen en de politie waarschuwen voor oplichters. Die bellen zogezegd in naam van de stad inwoners op en dreigen met boetes tot 800 euro als hun dak niet goed geïsoleerd is. De stad Mechelen benadrukt dat ze hier niets mee te maken heeft. Ze vraagt dat iedereen die een soortgelijk telefoontje ontvangt dit meldt bij de politie.

De bellers beweren dat ze voor een privébedrijf werken dat van de stad de opdracht heeft gekregen om te onderzoeken wie zijn dak geïsoleerd heeft en wie niet. Als je geen factuur van isolatie kunt voorleggen, dreigen ze met boetes tussen de 400 en 800 euro.

Geen boetes, maar strafpunten

De stad zegt dat ze met de telefoontjes niets te maken heeft. Zij sensibiliseren wel rond dakisolatie, maar ze delen zeker geen boetes uit. De stad werkt hiervoor met een systeem van strafpunten. Die worden toegekend door een woningcontroleur, nadat hij je huis bezocht heeft. Vervolgens kan die ongeschikt worden verklaard door de burgemeester. De eigenaar moet dan de nodige werken uitvoeren. 

Mensen die zo’n frauduleus telefoontje hebben gekregen, verwittigen best de politie van Mechelen. Wie vragen heeft rond het isoleren van zijn dak of woning, kan elke donderdagnamiddag terecht bij het Energieloket van Energiepunt Mechelen.

Meest gelezen