AP2010

Tientallen doden bij aanval op legerkamp in Niger

Bij de aanval op een legerkamp in Chinegodar, een dorp in het westen van Niger op 10 kilometer van de Malinese grens, zijn ruim tachtig doden gevallen. Dat heeft het ministerie van Defensie van Niger gemeld. Volgens een voorlopige balans gaat het om 25 soldaten en 63 jihadisten.

De daders zouden verschillende voertuigen en motors gebruikt hebben bij de aanval. Met steun van de luchtmacht van Niger en van "bondgenoten" zou de aanval afgeslagen zijn. Waarschijnlijk gaat het om Franse vliegtuigen of drones, die deel uitmaken van de anti-jihadistische Operatie Barkhane. Ook kan het gaan om Amerikaanse drones, die de Sahel permanent surveilleren.

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Goffin, heeft inmiddels laten weten dat ons land Niger "steunt om het terrorisme te bestrijden en om stabiliteit in de regio te brengen". "Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers van de aanslag op een militaire post" in Chinegodar, aldus Goffin op Twitter.

De regio wordt vaak geteisterd door jihadistische aanvallen.

Meest gelezen