Waalse ministers krijgen wit poeder in de bus: zeven enveloppen gevonden  

Bij het kabinet van verschillende Waalse ministers zijn poederbrieven aangekomen. De kabinetten in Namen en deelgemeente Jambes ontvingen een anonieme brief, samen met een verdacht wit poeder, bevestigen verschillende woordvoerders van de ministers. Volgens de commandant van de brandweer is het nog niet duidelijk of het poeder gevaarlijk is.  

Op de plaatsen waar de enveloppen werden geopend, moet het personeel dat in contact kwam met de brief, binnen blijven. De andere plaatsen worden geëvacueerd. De civiele bescherming voert momenteel een analyse uit van het poeder. 

"Bij ons is de enveloppe niet geopend. Op het kabinet van minister Valerie De Bue (MR, red.) gebeurde dat wel", zegt de woordvoerder van de Waalse minister van Financiën Jean-Luc Crucke (MR). 

In totaal zijn er zeven brieven gevonden: volgens een bron bij de brandweer gaat het onder andere om het Elysette (de kantoren van de Waalse minister-president), het stadhuis, bij viceminister-president Willy Borsus en de kabinetten van verschillende ministers zoals die van Jean-Luc Crucke, Valerie De Bue en Pierre-Yves Dermagne.

De Waalse ministers zouden vanmorgen samenkomen op het Elysette voor hun wekelijkse ministerraad. Een paar ministers konden intussen het Elysette verlaten, sommigen van hen moeten nog binnen blijven. 

Het Elysette in Namen.