De persconferentie in Bolivia die de drugsvangst aankondigde.

1,4 ton cocaïne in beslag genomen in Bolivia: container was onderweg naar ons land

In Bolivia is 1,4 ton cocaïne in beslag genomen, die onderweg was naar ons land. Dat zegt het drugsbestrijdingsteam van de Verenigde Naties die de drugs kon onderscheppen. Er zijn ook verschillende huiszoekingen geweest in het Latijns-Amerikaanse land. Daarbij zijn enkele mensen opgepakt.

De drugs werden aangetroffen in een container met hout. Opvallend: de drugs zaten er niet zomaar in verstopt, maar werden verwerkt in het hout. Via een chemisch proces kon de cocaïne uit het hout gehaald worden.

In totaal werd 1,4 ton cocaïne in beslag genomen. De drugs waren voor ons land bedoeld. 

Er zijn ondertussen verschillende huiszoekingen geweest. Daarbij konden enkele verdachten opgepakt worden. 

De container met hout.

Meest gelezen