Video player inladen...

Acteur en tv-figuur Werther Vander Sarren (78) is overleden

Acteur en tv-figuur Werther Vander Sarren is op 78-jarige leeftijd overleden. Hij sukkelde al enkele jaren met zijn gezondheid en verbleef de jongste maanden in Home St.-Franciscus in Kwaremont.  

Vander Sarren raakte bij het grote publiek bekend als de champetter in "De paradijsvogels". 

Hij speelde ook gastrollen in "De kolderbrigade", "F.C. De Kampioenen",  "Wittekerke" en "Kiekens".  Vander Sarren was samen met Urbanus en Goedele Liekens ook te zien in het komisch spelprogramma "Wie ben ik?" op VTM. 

Werther Vander Sarren had al enkele jaren gezondheidsproblemen. Door suikerziekte verloor hij zijn voet en hij leed ook aan de ziekte van Alzheimer.

“Papa heeft een onmogelijke strijd gestreden", laat zijn dochter Femke Vander Sarren weten. "We zijn blij dat papa hier in Kwaremont zijn plekje gevonden had om eeuwig te rusten. We zijn dan ook het rusthuis en al het personeel ontzettend dankbaar voor hun inzet om zijn laatste maanden zo comfortabel mogelijk te maken.”

"Een hele intelligente en grappige man"

Urbanus werkte begin jaren 90 met Werther Vander Sarren samen. "In "Wie ben ik?" was Goedele Liekens de quizmaster. Werther en ik moesten toen constant tegen elkaar spelen en dat was superplezant", herinnert komiek Urbanus zich. "Hij was toen natuurlijk de gezellige dikzak. Ik kon het niet laten om daar grapjes over te maken. Nu ben ik zelf een dikzak geworden. Het was altijd plezant spelen. Hij was heel ad rem. Werther was een hele intelligente en grappige man."

Dochter Femke leerde het werk van haar vader vooral kennen door fragmenten op te zoeken op YouTube. "Af en toe hebben we wel eens een aflevering samen bekeken. Maar papa keek niet zo graag naar zichzelf, dan had hij altijd commentaar op hoe hij het gedaan had." 

De familie laat nog weten dat er een rouwregister geopend wordt bij rouwcentrum Dhondt in Oudenaarde. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Video player inladen...

Uit het archief: Het theaterstuk "De Paradijsvogels" werd in 2005 opgevoerd in De Capitole in Gent (Het Journaal, 15/07/2005)

Video player inladen...

Meest gelezen