Na ravage door eekhoorn: "Het leek een inbraak, maar nee, dat was het niet"

De kerstvakantie mocht dan vlot verlopen zijn, toen Dustin en Kari Drees begin januari terugkeerden naar hun huis in Atlanta, in de Amerikaanse staat Georgia - een woning waar ze nog geen maand eerder ingetrokken waren -, was die terugkeer niet zoals ze die zich voorgesteld hadden. Een eekhoorn was immers danig in hun huis tekeergegaan, met een kostenplaatje dat intussen oploopt tot 15.000 dollar tot gevolg. 

Dustin Drees op NBC News: "Tijdens onze vakantie is ons alarmsysteem verschillende keren afgegaan. Maar de opgetrommelde politie, alsook een vriend die we vroegen om eens te gaan kijken, konden nergens vaststellen dat er ingebroken was. Dus dachten we gewoon dat er iets scheelde met het alarmsysteem zelf. Maar toen we op 1 januari terugkeerden, bleek de realiteit toch enigszins anders."

"Toen ik de deur opende, zag ik overal houtsnippers liggen. Mijn eerste reactie was dat iemand de deur geforceerd had om in te breken. Onze eerste gedachte was dan ook dat we het slachtoffer van een diefstal waren. Maar toen we alles beter inspecteerden, moesten we besluiten dat er helemaal niets weg was: de televisie stond er nog, een geschenkenkaart die op tafel lag, was er nog. Zou het kunnen zijn dat onze voorwerpen niet aantrekkelijk genoeg waren voor de inbreker?"

En ja, de eekhoorn was nog in ons huis aanwezig

Maar wat ze wel binnen aantroffen, overtrof hun stoutste verwachtingen: overal houtsnippers, schoorsteenroet en uitwerpselen, krassen op de vloer, plinten die volledig stukgebeten waren, vernielde raamkozijnen en beschadigde deuren, en een vervuilde zetel. Dustin Drees: "Van de 30 vensters in ons huis zijn er 10 zwaar beschadigd. Alsof iemand er met een beitel op tekeergegaan is."

"We konden snel vaststellen, aan de uitwerpselen en de pootafdrukken in de zetel, dat het om een eekhoorn ging die binnengeraakt was. Meer dan waarschijnlijk is hij via de schoorsteen in het huis terechtgekomen en in paniek geraakt toen hij niet meer naar buiten kon. En ja, het dier was nog aanwezig. We hebben dan een ongediertebestrijdingsdienst gebeld die de eekhoorn gevangen heeft en vervolgens meegenomen heeft."

De schade wordt intussen geraamd op 15.000 dollar (13.500 euro). De verzekeringsmaatschappij liet weten niet tussen te komen in de kosten, omdat uitdrukkelijk in de verzekeringspolis staat dat schade door knaagdieren niet gedekt is. Wel beloofde de maatschappij de kosten te vergoeden van het hotelverblijf van het koppel, wanneer deze tijdens de herstellingswerken hun huis uit moeten.

 "Dat een eekhoorn je huis naar de knoppen helpt, dat is toch het laatste waar je bij stilstaat als je een huis koopt. Maar zie, het kan toch gebeuren", aldus de 30-jarige Drees nog.

Hierbeneden kunt u het verslag van nieuwszender CBS46 Atlanta zien, inclusief de schade die de eekhoorn aangericht heeft (vanaf 0:45):

Meest gelezen