Video player inladen...

Russisch oorlogsschip vaart "agressief" naar Amerikaans schip toe in de Noord-Arabische Zee

Een Amerikaans en Russisch oorlogsschip zijn op een haar na gebotst in de Noord-Arabische Zee. Volgens de Amerikanen naderde het Russische schip "agressief" op de USS Farragut en wijzigde het pas zijn koers nadat de Amerikanen vijf keer een alarmsignaal hadden gegeven. De Russen zien dat anders. Volgens hen was het de USS Farragut die zich "onprofessioneel" gedroeg en op het pad van het Russische schip kwam.

De Amerikaanse marine heeft beelden van het incident verspreid. De USS Farragut maakt deel uit van de vijfde vloot van de Amerikanen, die opereert in de Perzische Golf, de Rode Zee, de Arabische Zee en een deel van de Indische Oceaan.

Het is niet het eerste incident tussen de Amerikanen en Russen op zee. Vorige zomer botsten twee schepen bijna op elkaar in de Chinese Zee. Ook toen nam geen van beide landen de verantwoordelijkheid voor het incident op zich.

Bekijk hier de beelden van het incident in de Arabische Zee:

Video player inladen...

Meest gelezen