Verdachte enveloppen met poeder aangekomen op kabinetten federale ministers, in zeker één blijkt gewoon bloem te zitten

Op de kabinetten van verschillende federale ministers zijn vanmorgen enveloppen met een verdacht poeder aangekomen. In totaal gaat het om 18 brieven op 9 verschillende adressen. Het parket van Brussel onderzoekt nog of het om een gevaarlijke stof gaat. Het kabinet van minister van Begroting David Clarinval (MR) laat wel al weten dat het witte poeder in de envelop op zijn kabinet bloem zou zijn.

Verschillende federale ministers kregen vanmorgen een verdachte envelop met poeder in de bus op hun kabinet. Dat was onder meer het geval bij vicepremier Alexander De Croo (Open VLD), minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) en minister van Begroting David Clarinval (MR), die allen werken in de Financiëntoren in Brussel.

De Financiëntoren is niet ontruimd, maar niemand mocht het gebouw een tijdlang verlaten of binnengaan. Rond 11.30 uur werd het gebouw weer vrijgegeven.

Ook premier Sophie Wilmès (MR) en vicepremier Koen Geens (CD&V) kregen zo'n envelop in de bus. Net als minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V), minister van Gelijke Kansen Nathalie Muylle (CD&V) en minister van Landbouw en Middenstand Denis Ducarme (MR). Bij Wilmès werd de envelop niet geopend, haar kabinet werd dan ook niet ontruimd. Bij Geens viel er naar verluidt wat poeder uit de envelop.

Het parket heeft intussen een onderzoek geopend voor feiten van bedreigingen met chemische of biologische substanties. "De analyse van de substanties is aan de gang, maar de resultaten zijn nog niet beschikbaar. Het onderzoek gaat verder", laat het parket van Brussel weten. 

Het kabinet van minister Clarinval liet vanavond wel al weten dat de brief die op het kabinet was aangekomen gewoon bloem zou bevatten. Het parket heeft dit nieuws nog niet bevestigd.

Gisteren hadden ook al verschillende Waalse ministers poederbrieven in de bus gekregen op hun kabinet in Namen, onder wie de Waalse minister-president Elio Di Rupo (PS). Achteraf bleek dat het poeder onschadelijk was. Het is nog niet duidelijk of er een verband is tussen de brieven van vandaag en die van gisteren in Wallonië.

Meest gelezen