James Arthur Photography

Celine Van Ouytsel is Miss België: "Ik ben het beste voorbeeld dat je weer moet opstaan als je valt, ook in het leven"

De 23-jarige Celine Van Ouytsel is verkozen tot de nieuwe Miss België. Haar opmerkelijke val tijdens de voorstelling van de kandidaten, waarbij ze een bh verloor op het podium, kon het kroontje niet weghouden. "Ik ben het beste voorbeeld dat je opnieuw moet opstaan als je valt."

In het Proximus Theater in Adinkerke werd gisterenavond de nieuwe Miss België verkozen. De Herentalse Celine Van Ouytsel kwam er als grote winnares uit. Ze is pas 23 jaar, heeft een diploma rechten op zak en werd eerder verkozen als Miss Social Media. Het is al de vijfde keer in zes jaar dat het kroontje naar de provincie Antwerpen gaat.

"Het is een onbeschrijflijk gevoel", reageerde de kersverse miss. "Ik geef een standaard antwoord maar ik snap nu wel dat elke miss zich zo gevoeld heeft. Het is een droom die uitkomt en ik ga nog even blijven verder dromen."

Even zag het er misschien niet zo goed uit voor Van Ouytsel. Bij de voorstelling van de kandidaten ging ze onderuit op het podium. Uit haar sleep viel een bh, die ze uiteindelijk op het podium achterliet. 

Celine wil in haar rol als Miss België vooral een voorbeeld zijn. "Ik ben vanavond zelf gevallen op het podium dus ik ben het beste voorbeeld dat je gewoon terug moet opstaan als je valt, ook in het leven", sluit de nieuwe Miss België af.

Volgens organisatrice Darline Devos waren de punten van de jury zeer uiteenlopend, maar ze is blij met de nieuwe Miss België. "Celine heeft haar spreekvaardigheid duidelijk mee van kleins af aan. Daarom is ze ook juriste geworden. Ze is enorm ondernemend."

Celest Decaesstecker, de 19-jarige miss West-Vlaanderen, werd eerste eredame. Miss Luik Anicca Van Hollebeke vervolledigt het podium. Zij is 23 jaar en studente toerisme. Studente rechten Laura Vanquaillie is derde eredame. Elize Baron, de 21-jarige studente communicatiewetenschappen uit Herent, eindigt op de vijfde plaats.

Anicca Van Hollebeke, Celine Van Ouytsel en Celest Decaesstecker
James Arthur Photography

Meest gelezen