Gevangene die ontsnapte via gat in muur van cel is opgepakt

De gedetineerde die gisteren uit de strafinrichting van Wortel kon ontsnappen, is aangehouden in het Nederlandse Nijmegen."Hij werd rond 19 uur opgepakt bij het plegen van nieuwe feiten", zegt Kathleen Van de Vijver van het Gevangeniswezen.

Twee gedetineerden probeerden afgelopen nacht te ontsnappen uit de gevangenis. Dat deden ze via een gat in de muur van hun cel. Op die manier konden ze zich begeven op het terrein van de gevangenis.

Een van de twee kon effectief ook de gevangenis verlaten. "Hoe dat uiteindelijk is kunnen gebeuren, wordt nog volop onderzocht", zegt Kathleen Van De Vijver van het Gevangeniswezen. Zijn celgenoot - die via hetzelfde gat naar buiten is gegaan - kon op het gevangenisterrein worden gevat. 

De ontsnapte gevangene is een man van Tunesische afkomst die illegaal in het land was. Hij zit sinds februari 2018 in de gevangenis en werd veroordeeld voor vermogensdelicten en kreeg vijf jaar effectief. Er werd met man en macht naar hem gezocht, met resultaat: hij werd in Nijmegen aangetroffen en is aangehouden na het plegen van nieuwe feiten. Wat die nieuwe feiten precies inhouden, kon het Gevangeniswezen niet zeggen.

Door de ontsnapping uit de strafinrichting mochten mensen die familieleden of vrienden in de gevangenis wilden bezoeken vandaag niet binnen. Alle bezoekuren werden afgelast. 

Meest gelezen