Video player inladen...

Loopt u niet warm voor een kerstboomverbranding? Ga dan aan de slag bij een kerstboomplanting

Het weekend na Driekoningen is een veel gekozen moment om de kerstboom op te ruimen. Hier en daar zijn er kerstboomverbrandingen, weliswaar met een speciale toelating, zoals in Oostkamp waar wel drie kerstboomverbrandingen op één avond werden gehouden. Maar steeds minder burgemeesters zijn er happig op om toelating te verlenen: vuur stoken is vervuilend, en dus wordt er naar milieuvriendelijke alternatieven gezocht. De journaalploeg trok naar Oostkamp én bezocht in Brussel het terrein van "Bûûmplanters", waar kerstbomen een nieuwe kans krijgen.

Oostkamp is één van de 40 gemeenten in Vlaanderen waar zo'n kerstboomverbranding nog toegelaten is. Maar ook de burgemeester van Oostkamp  Jan de Keyser ziet dat minder en minder mensen daar voorstander van zijn omdat het vervuilend is. Herbekijk hier de journaalreportage uit Oostkamp (en lees verder onder de video):

Video player inladen...

De bomen kunnen ook op een "schoner" manier weggedaan worden. In Brussel kan dat op een terrein van "Bûûmplanters", een burgercollectief dat ijvert voor meer groen in de stad. Als de boom opnieuw wortel schiet, mogen de eigenaars hem volgend jaar ook gratis weer komen halen.

Herbekijk hieronder de journaalreportage over de kerstboomplanting:

Video player inladen...

Meest gelezen