De Foyer #16: over de uitgestoken hand van N-VA, de sneer naar Rutten & een vermeden wereldoorlog

Iedere week blikken Lisbeth Imbo en Lieven Verstraete vanuit de foyer van studio 5 terug op de uitzending van "De Zevende Dag". Dat doen ze met Wouter Dambre, eindredacteur van het programma. In deze podcast bespreken ze samen, fris van de lever, de meest markante momenten uit de afgelopen twee uur. 

Beluister hier de zestiende aflevering van De Foyer:

Luister ook naar deze en andere afleveringen van De Foyer op:

In zijn toespraak op de nieuwjaarsreceptie van N-VA reikte voorzitter Bart De Wever de hand naar de socialistische familie. N-VA wil haar verantwoordelijkheid nemen om mee te besturen en is daarvoor bereid om tegemoet te komen aan de eis van PS en SP.A om het minimumpensioen van 1.500 euro door te voeren. Volgens oud-informateur en minister van staat Johan Vande Lanotte (SP.A) is dat een niet mis te verstane boodschap aan de socialistische partijen en de informateurs Georges-Louis Bouchez (MR) en Joachim Coens (CD&V). 

"Het is de taak van de informateurs om op het signaal van de N-VA in te gaan en na te gaan of het echt iets betekent"

Johan Vande Lanotte

Sinds eind december stapelden de escalaties tussen de VS en Iran zich op. De schrik voor een wereldoorlog zat er even in, maar dat scenario is intussen van de baan. Het was ook nooit echt de bedoeling, concluderen onze experten Johan Verbeke (gewezen topdiplomaat), professor Jonathan Holslag en midden-oostenexpert Chams Eddine Zaouigi. Het conflict is gedeëscaleerd en de rust is teruggekeerd, maar hoe moet het verder in de regio en wat moet Europa vooral wel of net niet doen? 

Meest gelezen