Huisvesting gekozen als thema door Brusselse burgerassemblee

Huisvesting zal het onderwerp zijn van de werkzaamheden van de Brusselse burgerassemblee, waarvan de 89 leden in november voor een jaar werden gekozen.  Het thema huisvesting werd gekozen door de 56 burgers die aanwezig waren.

"Het thema werd bij stemming gekozen na discussies aan verschillende discussietafels. Op de vergadering werden vier talen gesproken: Frans, Nederlands, Engels en Arabisch", meldt Agora, de burgerbeweging die de oprichting van de Brusselse Burgerassemblee initieerde en bij de verkiezingen van mei 2019 een zetel behaalde in het Brusselse Parlement.

Als tweede en derde onderwerp kwamen "mobiliteit" en "gezondheid en steun" uit de bus. Voor huisvesting zijn drie subthema's gekozen, met in volgorde van belangrijkheid: de regulering van de huizenmarkt, de daklozen en de leegstand.

De verschillende beslissingen die deze burgers over huisvesting zullen nemen, zullen in het Brusselse Parlement verdedigd worden door het verkozen parlementslid van Agora Brussel, Pepijn Kennis. "Dit zorgt er voor dat de besluiten van de Brusselse Burgerassemblee niet louter consultatief zijn, maar ook een zekere legislatieve macht krijgen. Een uitzondering in België en Europa", stelt Agora.

Meest gelezen