Video player inladen...

Britse Queen roept prins Harry bij zich in buitenverblijf voor crisisvergadering over zijn toekomst

De Britse Queen Elizabeth zit morgen samen met prins Harry in haar buitenverblijf om een oplossing te zoeken voor de crisis in de koninklijke familie. De prins heeft samen met zijn vrouw Meghan Markle aangekondigd dat ze een stap willen terugzetten als vooraanstaande royals. Of er morgen een oplossing uit de bus komt, is onzeker.

Een opmerkelijke aankondiging, afgelopen woensdag. De Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle kondigen aan dat ze zich terugtrekken als "senior royals" en willen financieel onafhankelijk worden. Een beslissing die niet was doorgepraat met de Queen, zo valt te horen. Ze zullen ook hun tijd verdelen tussen het Verenigd Koninkrijk en Canada, waar Markle woonde tijdens de opnames van de tv-reeks "Suits". 

Een van de redenen voor hun beslissing zou hun - gespannen - relatie zijn met de Britse pers, waar ze in het verleden al kritiek op hebben geuit. Ondertussen is Markle al opnieuw naar Canada gegaan. Prins Harry blijft in het Verenigd Koninkrijk om samen te zitten met de Queen, wat ze heeft gevraagd. 

Dat gesprek zal morgen plaatsvinden in Sandringham, het buitenverblijf van de Queen waar ze tijdens haar vakantie tijd doorbrengt. Dat bevestigen bronnen aan de Britse nieuwszender BBC. Naast prins Harry zullen ook zijn vader kroonprins Charles en zijn broer prins William aanwezig zijn. Meghan Markle zou aan het gesprek deelnemen via telefoon. 

Het grootste deel van het gesprek zal wellicht gaan over de dotatie die prins Harry krijgt van zijn vader Charles voor zijn officiële taken en over de koninklijke titels. Maar ook over de eventuele commerciële transacties die in de toekomst al dan niet worden toegestaan zal er worden gepraat. Gisteren meldden Britse media dat Meghan Markle teksten heeft ingelezen voor Disney. In ruil zou er geld gaan naar een organisatie die zich bezighoudt met de olifantenpopulatie. 

Volgens de BBC zijn er voorlopig geen aanwijzingen dat er ook effectief een oplossing uit de bus zou komen morgen. 

Bekijk hier het verslag van "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen