Videospeler inladen...

Aansluitingen van de E40 Brussel-Leuven naar de Ring rond Brussel 's nachts gesloten voor werkzaamheden

Vanaf vanavond gaan de aansluitingen van de E40 Brussel – Leuven naar de Ring rond Brussel in Sint-Stevens-Woluwe elke weeknacht dicht. Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt er de wegverlichting. Je moet dan omrijden via de op- en afrit in Sterrebeek. De werkzaamheden duren tot eind februari.

De oude verlichtingspalen op de aansluitingen van de E40 naar de Ring moeten plaats maken voor nieuwe LED-verlichting. Daarom gaat op elke maandag-, dinsdag-, woensdag- en donderdagnacht, telkens tussen 21 uur en 5 uur, de weg helemaal dicht. Wie na 21 uur vanuit Brussel de Ring op wil, kan doorrijden tot Sterrebeek en daar omkeren via de af- en oprit. Via de E40 richting Brussel kan je dan naar de Binnen- of Buitenring. 

(c) AWV

Dat heeft tussen 21 uur en 5 uur ter hoogte van de op- en afritten in Sterrebeek ook gevolgen voor het lokale verkeer op de Mechelsesteenweg (N227). Voor wie via de N227 van Sterrebeek rechtdoor naar Nossegem wil, is er geen probleem, maar de oprit naar de E40 richting Brussel is vanuit Sterrebeek niet bereikbaar.

In de rijrichting van Nossegem naar Sterrebeek kan je niet rechtdoor. Er is wel een omleiding via de Weiveldlaan, de Sterrebeekstraat en de Oude Keulseweg (zie kaartje hieronder). De oprit van de E40 richting Brussel is vanuit Nossegem echter wél bereikbaar.

(c) AWV

Hou er ook rekening mee dat in Kraainem de oprit van de Woluwelaan naar de E40 richting Leuven afgesloten wordt. Verkeer vanuit Woluwe kan doorrijden naar de opritten van de Ring rond Brussel bij Zaventem-Henneaulaan. Via de Ring kan je ook naar de E40 richting Leuven.

Meest gelezen