Dodentol na vulkaanuitbarsting in Nieuw-Zeeland loopt verder op

De dodentol na de vulkaanuitbarsting op White Island in Nieuw-Zeeland is naar boven bijgesteld nadat in een Australisch ziekenhuis een slachtoffer aan zijn verwondingen is bezweken. Dat heeft de politie gemeld. Alles samen kwamen bij het drama van begin december nu al 18 mensen om het leven, 2 zijn nog altijd vermist maar ook van hen wordt aangenomen dat ze niet meer in leven zijn.

Het slachtoffer is een van de drie Australiërs die in Melbourne verzorgd werden. 

Er worden ook nog altijd twee mensen vermist. Het gaat om een Australische tiener en een plaatselijke reisgids. De zoekactie naar de lichamen van de vermisten werd op kerstavond stopgezet. Vermoed wordt dat de lichamen zijn afgedreven in zee.

Het Nieuw-Zeelandse ministerie van Gezondheid liet in een verklaring weten dat er in vier ziekenhuizen van het land alles samen nog dertien mensen worden verzorgd. Vier van hen verkeren in kritieke toestand. Dertien andere patiënten werden in de weken na de ramp overgevlogen naar Australië.

De uitbarsting van de meest actieve vulkaan van Nieuw-Zeeland deed zich voor op 9 december op White Island, een eiland op zo'n 48 kilometer voor de kust van Whakatane. Op het eiland bevonden zich toen 47 toeristen.

Meest gelezen