Frituriste uit Lanaken verkoopt frieten met choco

In Lanaken verkoopt frituriste Noëlla Vanaubel sinds kort frieten met chocoladesaus, een concept dat ze jaren geleden al op een kerstmarkt in Duitsland zag. Toen haar leverancier nieuwe producten kwam voorstellen en ze een pot Nutella in het assortiment zag, was ze meteen verkocht.

Toen Vanaubel een pot Nutella zag bij haar leverancier, twijfelde ze geen moment. "De leverancier vroeg nog of ik het meende", vertelt ze. "En ik antwoordde: natuurlijk! Ik vond dat geweldig en iets heel aparts."

Klanten laten proeven

Sinds half december kan je zodoende frieten met Nutella-saus kopen in frituur "Het Frit-Burgerke" in Lanaken. "Ik leg de klanten uit wat het precies is en laat hen ook proeven", zegt Vanaubel. "En nu begint het los te komen. Nu zijn er al wat klanten die zo'n frietje bestellen."

De frieten met chocolade zijn geen gewone frieten, maar speciale met een schil. Ze worden wel net als de gewone frieten in frituurvet gebakken. Door hun speciale coating blijven ze krokanter dan gewone frieten en is het ook gemakkelijker om ze in de chocolade te dippen. 

Voor de "snoephonger"

Volgens de frituriste zijn de frieten meer bedoeld voor de "snoephonger". "Zoals je naar de bakker gaat om een pateeke te gaan halen, kan je ook naar mij komen en je snoephonger stillen met een pak friet met chocoladesaus", besluit ze.

Meest gelezen