Videospeler inladen...

Koppel laat zes kinderen achter en verdwijnt op mysterieuze wijze

Een Belgisch koppel van Afghaanse origine is al 20 dagen spoorloos. In de nacht van tweede kerstdag lieten Shujaat Yawary (40) en Kauhsar Hussain (38) hun 6 kinderen thuis in Henegouwen achter. Ze verlieten toen hun huis met een witte bestelwagen. De politie heeft nu een opsporingsbericht verspreid. Het zou gaan om een onrustwekkende verdwijning. 

De politie kreeg in de nacht van donderdag 26 december op vrijdag een oproep binnen met de melding dat er een ruzie aan de gang zou zijn op de verlaten site van Interbéton in Charleroi, zo'n 20 kilometer van de woonplaats van het koppel. Toen de politie arriveerde, was er niemand meer aanwezig. Er werd enkel een witte bestelwagen met draaiende motor aangetroffen. Het gaat om een Volkswagen Transporter met nummerplaat 1-CNZ-869. Naast de auto lag een vrouwenschoen.  

Na onderzoek kwam de politie erachter dat de auto toebehoorde aan Shujaat Yawary (40) en Kauhsar Hussain (38), een Belgisch koppel met Afghaanse roots. Zij werden voor het laatst gezien rond 4 uur door hun 16-jarige dochter. Nadien hadden de twee hun huis in Henegouwen verlaten. Hun zes kinderen lieten ze thuis achter. Zij worden intussen opgevangen door familie.

Op 27 december besloot de Cel Vermiste Personen om een duikteam in te zetten omdat de site vlakbij de Samber is gelegen. Dat leverde niks op. 

(Lees verder onder de foto.)

Foto: federale politie

Wie het koppel heeft gezien of wie meer informatie heeft over de verdwijning kan contact opnemen met de politie op het gratis nummer 0800/30.300 of via opsporingen@police.belgium.eu.

Bekijk het verslag uit "Het Journaal" hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen