Politie Mechelen waarschuwt voor verdachte telefoontjes over nieuwe interieurwinkel

De politie van Mechelen-Willebroek waarschuwt voor verdachte telefoontjes over de opening van een nieuwe interieurwinkel in Mechelen. De beller polst of de bewoner alleen woont en wanneer hij of zij thuis is. De politie vermoedt dat het om inbrekers gaat en vraagt om voorzichtig te zijn.

De politie van Mechelen-Willebroek heeft al verschillende meldingen gekregen van de telefoontjes. "De beller sprak in de meeste gevallen Frans en nodigde de mensen eerst uit om naar de opening van een nieuwe interieurwinkel te komen", vertelt Dirk Van de Sande van de politiezone Mechelen-Willebroek.

"Daarna werden er opvallend veel vragen gesteld over wanneer de mensen wel of niet thuis waren, en of ze alleen woonden. Enkele mensen lieten dit aan ons weten omdat ze het verdacht vonden."

De politie denkt dat het mogelijk om inbrekers gaat en vraagt daarom om zeker niet op de vragen te antwoorden. Wie een gelijkaardig telefoontje krijgt, verwittigt best de politie.

Meest gelezen