Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Fly me to the moon: Japanse miljardair Yusaku Maezawa zoekt levenspartner die mee wil/moet naar de ruimte

"Miljardair zoekt vrouw ouder dan 20 jaar. Ze moet optimistisch zijn, wereldvrede beogen en bereid zijn de ruimte te worden ingeschoten." Nee, het is geen grap. De Japanse miljardair Yusaku Maezawa zoekt een geliefde en die zoektocht zal te volgen zijn in een tv-realityshow. Maezawa was de eerste die een ticket wist te bemachtigen voor een reis rond de maan met de SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk.

De steenrijke Maezawa (44) is de oprichter van de internetwinkel Zozotown. Hij wil graag een levenspartner omdat "een gevoel van eenzaamheid en leegte hem bekruipt". Maezawa heeft nochtans een reputatie als het om vrouwen gaat. Hij is voer voor de roddelblaadjes.

"Samen met haar wil ik onze liefde uitschreeuwen vanuit de ruimte", stelt Maezawa. Hij gaat in 2023, als eerste privépassagier van SpaceX, rond de maan vliegen en beloofde in het verleden al op deze ruimtetrip zes tot acht kunstenaars mee te nemen. Maezawa is een notoir kunstverzamelaar. Hij houdt enorm van hedendaagse kunst. De ruimtepassagiers zullen dus het gezelschap krijgen van één (extra) vrouw.

In de zoektocht zullen de uitverkoren vrouwen - na een selectie - voor een afspraakje uitgenodigd worden, ergens in februari. Maezawa hoopt tegen maart ook "de ware" te hebben gevonden. Dat geeft de twee drie jaar de tijd om elkaar beter te leren kennen vooraleer ze aan boord gaan van de SpaceX.

Meest gelezen