Herman Engbers/ hollandse hoogte

Nieuwe poederbrief bezorgd in Brussel, maar vorige enveloppen blijken bloem te bevatten 

Er is opnieuw een poederbrief verstuurd. Deze keer was de envelop bestemd voor de FOD Buitenlandse Zaken in Brussel. Het is nog niet duidelijk of de inhoud van de brief schadelijk is. De andere enveloppen die afgelopen vrijdag naar verschillende Federale Overheidsdiensten in Brussel werden verstuurd, blijken dan weer onschadelijk te zijn. Dat meldt het Brusselse parket. 

Afgelopen vrijdag werden brieven verstuurd naar verschillende Federale Overheidsdiensten in Brussel. Na analyse blijkt nu dat de brieven bloem bevatten. “Het gaat om hetzelfde product in alle enveloppen”, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. “We wachten nu op verdere analyse om na te gaan of er sporen zijn die kunnen leiden naar de persoon die ze heeft verstuurd.”

Voorlopig is er nog geen officiële link met de gelijkaardige brieven die eerder vorige week naar verschillende Waalse FOD’s waren verstuurd. Ook daar bleek achteraf dat het poeder onschadelijk was. 

Vanmorgen werd er ook een verdachte brief onderschept aan de FOD Buitenlandse Zaken. “Het is nog onduidelijk of het ook om een envelop met bloem gaat”, aldus Denis Goeman. Uit voorzorg werd de verdieping waar de brief werd aangetroffen afgesloten. Niemand mag er nog buiten of binnen. Verschillende personen werden ter plekke ontsmet. 

Meest gelezen