Populaire YouTube-ster NikkieTutorials onthult (na chantage): "Ik ben transgender, in het verkeerde lichaam geboren"

De populaire Nederlandse YouTube-ster Nikkie de Jager, die onder de naam NikkieTutorials make-upvideo's deelt, onthult in haar nieuwste video dat ze transgender is. "Ik ben in het verkeerde lichaam geboren", getuigt ze op YouTube. Naar eigen zeggen komt ze nu met haar verhaal naar buiten omdat ze gechanteerd werd.

"Ik ga vandaag iets met jullie delen, dat ik altijd al heb willen delen, maar onder mijn eigen omstandigheden." Zo begint de Nederlandse YouTube-ster Nikkie de Jager haar meest recente video op YouTube. Daarin vertelt ze dat ze transgender is. "Het is 2020 en ik wil het jaar beginnen met de waarheid", klinkt het. "Ik ben in het verkeerde lichaam geboren, wat betekent dat ik transgender ben. Het is zo surreël om dit te zeggen, dit filmen is eng, maar het voelt bevrijdend."

Lees verder onder de video:  

"Ik heb altijd gedacht dat ik een meisje was. Ik kon niet begrijpen waarom ik een broek moest dragen, en waarom ik geen kleedjes mocht aandoen", getuigt ze. "Op mijn zevende droeg ik alleen nog maar meisjeskleren." Toen ze 14 was, begon de Jager hormonen te nemen, "om mijn groei te stoppen, anders zou ik een heel stuk langer zijn". Op haar negentiende was haar transitie tot vrouw volledig achter de rug. 

Ik heb altijd gedacht dat ik een meisje was

Nikkie de Jager

Volgens de Jager komt ze nu met haar verhaal naar buiten omdat ze gechanteerd werd. "Mensen wilden mijn verhaal naar de pers lekken. Eerst was het beangstigend dat er mensen zijn die iemands identiteit niet kunnen respecteren. (...) Maar ik ben niet bang", vertelt ze, terwijl ze haar middelvinger opsteekt.

"Ik wil kleine Nikkies over de hele wereld inspireren, Nikkies die zich onzeker voelen. Ik hoop dat ik anderen kan inspireren om hun leven te leiden zoals ze willen." De video is intussen al honderdduizenden keren bekeken, ook op Twitter stromen de reacties op de video binnen. 

Ik wil kleine Nikkies over de hele wereld inspireren

Nikkie de Jager

Nikkie wie?

De 25-jarige Nederlandse Nikkie de Jager startte in juni 2008 met make-upvideo's op YouTube. En de cijfers spreken voor zich: onder de naam NikkieTutorials heeft ze intussen al meer dan 12 miljoen volgers (een aantal dat ze op Instagram evenaart) en haar video's werden al zo'n 450 miljoen keer bekeken. Ze werkte samen met beroemdheden als Kim Kardashian, Lady Gaga en Katy Perry. 

Meest gelezen