"Tijdens de borstvoeding kreeg ik steun uit een toch wel erg onverwachte hoek"

Toen Gemma Copeland onlangs de drukte van de Oostenrijkse hoofdstad even beu was, besliste ze om samen met haar echtgenoot en zoontje de Schönbrunn Zoo, een dierentuin die zich bevindt in de tuinen van een voormalig keizerlijk paleis in Wenen, te bezoeken. Op het einde van dat bezoek besloot het gezin nog even langs te gaan bij de orang-oetans. Eentje van hen bleek wel erg geïnteresseerd, toen Coleman er haar zoontje borstvoeding gaf: "Tijdens de borstvoeding heb ik steun gekregen vanuit een wel erg onverwachte hoek. Het was ronduit surrealistisch en ik heb er de tranen in mijn ogen door gekregen." Foto’s en filmpjes van de 'ontmoeting' trokken de afgelopen dagen wereldwijd de aandacht.

Gemma Copeland deed haar verhaal op website Love What Matters: "Op het einde van ons bezoek aan de zoo gingen we nog kijken naar de orang-oetans die in hun kooi rustig aan het spelen waren. Ik ging dichtbij het raam zitten zodat mijn zoontje ze beter zou kunnen zien. Eentje, die een kleine 2 meter van ons verwijderd zat, stond op en met een stukje stof in haar hand kwam ze ook naar het raam, waar ze ging zitten. Ze keek vervolgens recht in mijn ogen en plaatste haar hand op het raam, alsof ze mijn zoon wilde aanraken. Ik was totaal perplex."

"Toen mijn zoontje aanstalten maakte om gevoed te worden, heb ik hem daar de borst gegeven. Hoe die orang-oetan me bleef aanstaren, dat was adembenemend. Dan keek ze naar mij, dan weer naar mijn zoon, dan weer naar mij. Terwijl ze daar een half uur zat, bleef ze met haar hand over het raam wrijven. En ging ze naast me liggen, alsof ze me wilde steunen en beschermen."

"Ik ben helemaal niet religieus. Toch geloof ik dat er iets is dat me heeft doen besluiten naar de dierentuin te gaan om daar dit uitzonderlijke dier te kunnen ontmoeten. Ik heb met de orang-oetan een moment beleefd dat ik nooit zal vergeten en dat altijd een speciale plaats in mijn hart zal hebben."