© 2018 SOPA Images

Alle klanten van netwerk provider Belnet hebben weer internet

Alle klanten van de netwerk provider Belnet hebben terug internetverbinding. Dat meldt hun woordvoerder. Gisteren was er een storing bij de provider, waardoor 1 op 3 lokale overheden geen internet had. Intussen is er een tussentijdse oplossing gevonden en heeft iedereen opnieuw verbinding. Al houdt die oplossing nog een risico in, omdat de verbinding minder stabiel is. 

De storing kwam door een software-update bij netwerk provider Belnet. 1 op 3 lokale overheden in Vlaanderen had geen verbinding met het internet meer. Ook de KULAK (de campus van KU Leuven in Kortrijk), HoWest (de hogeschool van West-Vlaanderen), en hogeschool Vives in West-Vlaanderen hadden te kampen met problemen. 

"Op dit moment is de connectiviteit voor alle klanten hersteld. Zij zijn allemaal weer verbonden met het netwerk", zegt woordvoerster Divina Luyten vanmorgen. Het gaat om een tussentijdse oplossing, die minder stabiel is dan de normale verbinding met het netwerk.

Concreet worden klanten verbonden aan zogenoemde "knooppunten". Bij het knooppunt in Kortrijk is er nog steeds een probleem, maar die klanten worden via andere knooppunten met het netwerk verbonden, en hebben wel opnieuw verbinding. Luyten: "We blijven werken aan een definitieve oplossing, maar een termijn kunnen we niet geven."

Meest gelezen