Foto Kurt

Klaus Van Isacker stapt op als hoofdredacteur van VTM Nieuws

Klaus Van Isacker stapt op als hoofdredacteur van VTM Nieuws. Hij was er nog maar een half jaar aan de slag. Hij blijft wel aan boord bij DPG Media, het moederbedrijf van VTM. Hij gaat samen met An Meskens de magazine-afdeling leiden. Daar was hij ook voor zijn overstap naar VTM Nieuws aan de slag. 

Nicholas Lataire neemt voorlopig de taken van Van Isacker over. Lataire is de adjunct-directeur van News City, de samenwerking tussen de nieuwsredacties van Het Laatste Nieuws, VTM Nieuws en de magazines van DPG Media. Lataire was van 2010 tot 2018 al hoofdredacteur van VTM Nieuws.

Van Isacker keert terug naar de magazine-afdeling van DPG Media. Eind vorig jaar nam DPG Media een groot aantal Nederlandse magazines over van Sanoma. 

"Het wordt een belangrijk jaar voor de magazines binnen onze groep", zegt Paul Daenen, directeur News City. "Met de overname van de Sanoma-titels hebben we extra werk op de plank, in Nederland maar ook in België. We hebben Klaus gevraagd om het team van de magazines opnieuw te versterken en samen met An de redacties van de magazines binnen News City te leiden."

"Met de overname van de Nederlandse Sanoma-titels ligt er een heel grote challenge bij de magazines, ook hier in België", reageert Van Isacker.

Magazines die eigendom zijn van DPG Media zijn onder meer Dag Allemaal, Goed Gevoel, Humo, Story, TeVe Blad, Primo en TV Familie. De Nederlandse magazines die er nu bij komen zijn onder meer Libelle, Margriet, Donald Duck, vtwonen en Veronica Magazine.

Meest gelezen