Na blunder in spelprogramma: "En toen zag ik de vernietigende blik van mijn moeder"

Samen met haar familie trad Eve Dubois eind vorige week op in de Canadese versie van "Family Feud", bij ons beter bekend als "Familieraad". Toen de jonge vrouw uit Lorette naar voren geroepen werd met de mogelijkheid te spelen voor een bedrag van 10.000 dollar, ging het helemaal mis. Dubois dacht nochtans het juiste antwoord gegeven te hebben en zette spontaan een dansje in. Maar in al haar enthousiasme had ze de vraag verkeerd begrepen – zo beweerde ze althans achteraf – en kon niet anders dan terug afdruipen naar de plaats waar haar familie stond. De vraag was nochtans vrij eenvoudig: "Wat is het favoriete eten van Popeye?" De afgelopen dagen kreeg het internet alvast niet genoeg van de pijnlijke blunder.

Het bewuste fragment ging dus viraal en werd al miljoenen keren bekeken op diverse sociale media:

Niet "chicken/kip" was het antwoord, maar wel "spinach/spinazie". Iets wat normaal iedereen zou moeten weten. Dubois mocht dan ook uitleg verschaffen over haar opmerkelijke antwoord en deed dat in onder meer het CBC-radioprogramma Radio Noon: "Het was pas op het moment dat ik naar mijn moeder keek en die me een afkeurende blik toewierp, dat ik besefte dat ik er een zootje van gemaakt had. Nochtans was ik er voor 100 procent van overtuigd dat ik gewonnen had. Maar mijn familieleden reageerden alsof ze in shock waren. In de zin van: "Waar zat je verstand?""

"Ik denk dat ik niet goed nagedacht heb. Het floepte er gewoon uit. Bovendien, als ik nerveus ben, dan begin ik spontaan te dansen."

"Het jammere van de zaak is dat ik Popeye wel degelijk ken en dat ik weet dat hij spinazie eet. Ik dacht dat ik de vraag wist, vooraleer ze volledig gesteld was, namelijk "Wat is het populairste gerecht dat je bij Popeyes (een Amerikaanse fastfoodketen, red) kan eten?" Ik heb dan zo hard mogelijk op de 'buzzer' geduwd en "chicken" geroepen."

"Dat het moment viraal gegaan is, deert me niet. Ik voel me geweldig. Het is eigenlijk te zot voor woorden, met al die reacties vanuit de hele wereld. En mijn familieleden hebben me mijn flater intussen vergeven."

Moeder Stephanie voegde op nieuwswebsite Global News nog toe: "Uiteindelijk hebben we er allemaal goed om kunnen lachen. Ook Eve vindt het allemaal grappig. Ook al stijgt het haar nu soms naar haar hoofd. Dan zegt ze: "Ik zie er tenminste goed uit!""

Restaurantketen Popeyes was alvast erg dankbaar voor de extra reclame die het filmpje van Dubois oplevert. Haar werd intussen dan ook een cheque van 10.000 dollar aangeboden.

Meest gelezen