PLAN B aflevering #15: Hoe kijken de Walen en de Franstalige Brusselaars naar het koningshuis in België?

In de podcast PLAN B gaan de politieke journalisten Alain Gerlache (RTBF) en Ivan De Vadder (VRT) elke week op zoek naar de verschillen én de gelijkenissen tussen Vlaanderen en Franstalig België. Deze week vertelt Alain Gerlache (in het Nederlands) over een politiek fenomeen uit Franstalig België.

Het is in tijden van regeringsonderhandelingen dat de koning zijn meest opvallende politieke rol speelt. Geregeld ontvangt hij de koninklijke opdrachthouders wanneer ze verslag uitbrengen. Vaak raadpleegt hij de voorzitters van de onderhandelende partijen. En op basis van die gesprekken worden nieuwe opdrachten uitgedeeld, of bestaande opdrachten verlengd. 

Maar kijken de twee gemeenschappen wel op dezelfde manier naar het koningshuis? En waar liggen de gevoeligheden? Alain Gerlache (RTBF) geeft in het Nederlands tekst en uitleg over de blik van de Franstalige (politieke) wereld op het Belgische koningshuis. 

Podcast PLAN B

Meest gelezen