Roofmoord in Antwerpen: 55-jarige man overleden

In het centrum van Antwerpen is deze ochtend een 55-jarige man gestorven nadat hij werd neergestoken. Het gaat om de eigenaar van een wisselkantoor. Volgens het parket zou het om een roofmoord kunnen gaan, maar het is nog niet duidelijk of er iets gestolen is. De advocaat van de man zegt dat het al de derde keer is dat hij overvallen werd in zijn zaak. 

Deze ochtend werd een zwaargewonde man aangetroffen in de Bisschopstraat, een zijstraat van de Carnotstraat, in Antwerpen. "Twee voorbijgangers zagen de man in elkaar gezakt in zijn zetel liggen in zijn zaak en hebben meteen de hulpdiensten gebeld. Toen zij ter plaatse kwamen, probeerden ze de man nog te redden, maar de 55-jarige man bezweek later aan zijn verwondingen", zegt Lieselotte Claessens van het parket.

Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de man verschillende steekwonden had, waaronder één in de linkerborst. Het parket laat weten dat er deze avond nog een autopsie zal worden uitgevoerd. Ook de camerabeelden zullen nagekeken worden aangezien er van de dader voorlopig nog geen spoor is. Het is op dit moment ook nog niet duidelijk of er een buit is. 

"Drie keer overvallen"

"Het is al de derde keer dat hij overvallen werd in het wisselkantoor", zegt Tim Smet, de advocaat van het slachtoffer. "Vorige keer, in 2016, kreeg hij ook messteken te verwerken en was hij zeer onder de indruk."

Zijn vrees werd vandaag jammer genoeg waarheid

advocaat Tim Smet

"Sindsdien was het voor de man dan ook heel moeilijk om in de winkel te gaan staan, maar hij had geen andere opties.  Zijn vrees werd vandaag jammer genoeg waarheid."

Meest gelezen