Drama kinderdagverblijf Fabeltjesland Dendermonde voortaan herdacht in besloten kring

Het drama in kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde, waar Kim De Gelder 11 jaar geleden een kinderverzorgster en twee baby's vermoordde, wordt vanaf dit jaar in besloten kring herdacht. De stad besliste om de publieke herdenking op 23 januari niet langer te laten doorgaan.

Vanaf dit jaar is er niet langer een officiële bloemenhulde voor de slachtoffers van het drama in kinderdagverblijf Fabeltjesland, volgende week precies 11 jaar geleden. De voorbije tien jaar werden de moorden door Kim De Gelder nog herdacht met een grote samenkomst met nabestaanden, slachtoffers en hulp- en stadsdiensten aan het voormalige kinderdagverblijf. 

In besloten kring

Dendermonde beslist nu om het drama vanaf dit jaar in besloten kring te herdenken, niet langer aan het herdenkingsmonument en zonder pers. Er zal nu telkens op 11 november, wanneer ook de twee wereldoorlogen herdacht worden, tijd gemaakt worden om de gebeurtenissen in Fabeltjesland publiek te herdenken. 

Vier doden en verschillende gewonden

Op 23 januari 2009 drong Kim De Gelder kinderdagverblijf Fabeltjesland in Dendermonde binnen en vermoordde één kinderverzorgster en twee baby's. Verschillende andere mensen raakten gewond. Hij werd voor de moorden en de moordpoging op 22 andere mensen in het gebouw veroordeeld. De Gelder bleek later ook een vrouw in Vrasene vermoord te hebben. Ook daar werd hij voor veroordeeld. 

Meest gelezen