Video player inladen...

Hillman Travel gaat 18 Thomas Cook-winkels heropenen

Er gaan 18 verkooppunten van touroperator Thomas Cook opnieuw open, 17 in Vlaanderen en 1 in Wallonië. Ze krijgen de naam van de overnemer, Hillman Travel. Tegen maart moeten de filialen opengaan, er zullen in totaal 25 mensen aan de slag kunnen. Thomas Cook België ging vorig jaar failliet in de nasleep van het failissement van het Britse moederbedrijf. Er gingen 530 banen verloren.  

Hillman Travel, de nieuwe reisonderneming die in oktober 2019 een deal sloot met de curatoren van Thomas Cook Retail België, wil 18 reiswinkels heropenen. Dat zegt operationeel directeur Simone Boon aan Belga. Tegen maart zullen zowat 25 personeelsleden onder de nieuwe naam reizen verkopen in Vlaanderen en Wallonië.

De winkels liggen in Knokke, Nieuwpoort, Wetteren, Zelzate, Geraardsbergen, Schilde, Willebroek, Turnhout, Geel, Dilbeek, Vilvoorde, Zaventem, Haacht, Diest, Tienen, Tervuren, Tongeren en Eupen.

Het financieel gezonde Thomas Cook Retail België moest vorig jaar de boeken sluiten nadat het Britse moederbedrijf over de kop ging. Met 530 betrokken jobs, was dat meteen het grootste faillissement van 2019. Bergman Assets, een Knoks investeringsbedrijf, kocht de inboedel van 31 van de 91 reiswinkels op. Op 18 locaties, 17 in Vlaanderen en 1 in Wallonië, ziet het bedrijf een opportuniteit en start tegen maart een Hillman Travel-filiaal.

De overige winkels, zowat 62 vooral Waalse filialen, werden door de Spaanse toeristische speler Wamos overgenomen.

Meest gelezen