Videospeler inladen...

Luc Van den Brande langer voorzitter VRT

Luc Van den Brande, al sinds 2010 voorzitter van de raad van bestuur van de VRT, blijft nog zeker twee jaar op post. 

De raad van bestuur van de openbare omroep wordt binnenkort aangepast volgens de politieke krachtverhoudingen na de verkiezingen van mei vorig jaar. Vlaams Belang mag voortaan twee leden afvaardigen voor de raad van bestuur, ten nadele van CD&V en SP.A. N-VA behoudt haar vier zitjes. CD&V houdt nog twee zitjes over net als Open VLD. SP.A en Groen elk één. 

De voorzitter van de raad van bestuur verandert niet. Luc Van den Brande zit al sinds 2010 de raad van bestuur voor voor CD&V en zal daar nog minstens twee jaar bijdoen. Dat betekent ook dat Van den Brande de besparingsronde en de nieuwe beheersovereenkomst voor zijn rekening zal nemen. De huidige beheersovereenkomst loopt eind dit jaar af.

Maar het dringendste dossier dat Van den Brande moet afwerken is het conflict aan de top van de openbare omroep. Eind december werd een bemiddelaar aangesteld om het wantrouwen tussen directeur Media en Productie Peter Claes enerzijds en CEO Paul Lembrechts en de rest de directie anderzijds te ontzenuwen. De bemiddelaar brengt maandag verslag uit bij de raad van bestuur.

Meest gelezen