Videospeler inladen...

Na bosbranden eindelijk regen in Australië: "Dit is ons kerst-, verjaardags- en huwelijkscadeau samen"

In verschillende delen van Australië is het aan het regenen. Dat is goed nieuws, want de regen valt in gebieden waar er nog steeds zware bos- en natuurbranden woeden. 

De regen valt onder meer in de getroffen staat Victoria. De regen slaat het stof en de as neer waardoor de luchtkwaliteit aan het verbeteren is. De afgelopen dagen waren er onder meer in de stad Melbourne problemen met de lucht. Een speelster op het tennistornooi Australian Open werd eerder deze week al bevangen door de slechte lucht. 

“De regen is ons kerstcadeau, verjaardagscadeau, huwelijkscadeau samen”, zegt de lokale brandweer van Nieuw-Zuid-Wales, in het oosten van Australië. 

Ook in het weekend zou er trouwens nog neerslag vallen. Als dat effectief zo is, dan gaat het om de langste regenperiode sinds het begin van de bosbranden in september. 

Bij de hevige bosbranden in Australië zijn al 28 mensen omgekomen, 1 miljard dieren kwamen om het leven. 10 miljoen hectare bos ging in vlammen op, wat meer is dan drie keer de oppervlakte van België. Dertig branden zijn nog niet onder controle. 

Meest gelezen