22-jarige Nederlander opgepakt voor het verkopen van 12 miljard inlognamen en wachtwoorden

Een 22-jarige man uit het Nederlandse Arnhem is opgepakt omdat hij betrokken zou zijn geweest bij de website WeLeakInfo.com. Volgens de politie bood die ongeveer 12 miljard gestolen inlognamen en wachtwoorden te koop aan. De Amerikaanse federale recherche FBI, heeft de site uit de lucht gehaald. Ook een 22-jarige man uit Noord-Ierland is opgepakt.

De politie heeft een 22-jarige man opgepakt op verdenking van het verkopen van zo'n 12 miljard inlognamen en gestolen wachtwoorden. Gebruikers konden die tegen betaling kopen.

In totaal werden twee woningen doorzocht. Ook werd een tweede verdachte, een 22-jarige man uit Noord-Ierland opgepakt. Tijdens de huiszoeking werd "professionele apparatuur aangetroffen die het mogelijk maakte de aangeboden diensten via de website 'We leak info' te verlenen." 

Internationale samenwerking

Op WeLeakInfo is nu een melding te zien dat de domeinnaam van WeLeakInfo.com in beslag is genomen. De website verkocht abonnementen waarmee men gehackte accountgegevens kon bekijken, zoals e-mailadressen en wachtwoorden.

De inloggegevens waren afkomstig uit meer dan 10.000 datalekken. Gebruikers met een betaald abonnement konden onbeperkt door deze gegevens spitten. Hackers gebruikten de website om wachtwoorden van doelwitten te achterhalen.

WeLeakInfo.com is lang niet de enige website die gestolen inloggegevens verkoopt, maar was wel één van de populairste, weet RTL. Er is al langer kritiek op dit soort websites vanwege de verkoop van gestolen data.

Meest gelezen