Achtste verdachte aangehouden in onderzoek naar stadsbende die minderjarig meisje prostitueerde

In het onderzoek naar de leden van de stadsbende die een minderjarig vermist meisje zouden hebben gedwongen om zich te prostitueren, is deze week een achtste verdachte aangehouden. Hij verscheen vanmorgen, samen met de zevende verdachte, voor de Brusselse raadkamer. 

Het 16-jarige slachtoffer was in november thuis weggelopen in Frankrijk en belandde met haar vriend in België. Die zou haar "verkocht" hebben aan een stadsbende, die het meisje dwong zich te prostitueren in de kelder van een woning in Ukkel en in verschillende hotelkamers. Ze werd bewaakt door zeven jongeren, die allen deel zouden uitmaken van een stadsbende uit Sint-Gillis en Vorst.

De politie kon haar bevrijden nadat een kennis haar herkende op een prostitutiewebsite waarop de daders een profiel hadden aangemaakt van het meisje. Op twee weken tijd werden zeven verdachten opgepakt en aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van mensenhandel en van prostitutie van een minderjarige ouder dan 16 jaar.

Achtste verdachte

Deze ochtend bleek dat er ook nog een achtste verdachte was opgepakt. Hij verscheen samen met de zevende verdachte voor de Brusselse raadkamer die besliste om ook hun aanhouding te bevestigen. Zij zullen daardoor nog minstens een maand in de cel moeten blijven, al kunnen ze nog beroep aantekenen. 

Met die beslissing is het aanhoudingsbevel van alle verdachten die de voorbije twee weken werden aangehouden, bevestigd. 

Uit de eerste elementen van het onderzoek blijkt dat er nog andere Franse minderjarige meisjes op dezelfde manier zouden zijn misbruikt, maar meer commentaar geeft het parket voorlopig niet op het onderzoek, dat volop lopende is. 

Meest gelezen