Alle grote supermarkten in België stoppen met verkoop kangoeroevlees, na oproep van GAIA: "Definitieve maatregel"

Alle grote supermarkten hebben beslist om geen kangoeroevlees meer te verkopen. Dat heeft dierenrechtenorganisatie GAIA bekendgemaakt. Delhaize, Colruyt, Aldi en Lidl schrapten kangoeroevlees al eerder uit hun aanbod. Maar nu haalden ook Carrefour, Makro, Cora, Match en Spar het kangoeroevlees uit de rekken. GAIA roept federaal minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V) op om de import van kangoeroevlees al dan niet tijdelijk te verbieden.

Door de bosbranden in Australie zijn er al een miljard dieren gestorven, ook veel kangoeroes, het is dan ook niet te verantwoorden om nog kangoeroevlees te verkopen in de supermarkten. "Delhaize, Colruyt, Aldi en Lidl schrapten kangoeroevlees eerder al uit hun aanbod. De afgelopen dagen hebben we alle resterende supermarkten kunnen overtuigen op te houden met de verkoop van kangoeroevlees", zegt Ann De Greef van Gaia. 

Ondanks de grote dierensterfte in Australië gaat de bijzonder wrede commerciële kangoeroejacht gewoon door. "In 2020 plant de Australische regering nog 6 miljoen kangoeroes te laten doden", zegt De Greef.

België is grootste importeur van kangoeroevlees in de wereld

Volgens GAIA heeft België in 2016 meer dan 632 ton kangoeroevlees ingevoerd, wat overeenkomt met zowat 180.000 kangoeroes. Ons land is daarmee ‘s werelds grootste importeur.

Federaal minister van Economie Nathalie Muylle (CD&V) kan een handelsverbod invoeren. “Ze zegt dat het aan Europa is om zo een verbod op te leggen maar dat is nonsens”, weet De Greef. “België voerde in 2008 een handelsverbod in op zeehondenbont en verbood in 2006 al de handel in honden- en kattenbont.” Ook het parlement kan via een wetsvoorstel de import van kangoeroevlees verbieden.

Meest gelezen