Empro Europe in Dendermonde is vergunningen kwijt, bedrijf gaat in beroep

Het bedrijf Empro Europe in Dendermonde is zijn vergunningen kwijt. De provincie heeft dat besloten na klachten van buurtbewoners en de stad over geurhinder. Empro is een bedrijf dat op het industrieterrein Hoogveld in Dendermonde pluimen van kippen tot een basis van dierenvoeding en cosmetica verwerkt. Empro Europe gaat in beroep tegen de beslissing.

Het provinciebestuur heeft besloten om de vergunningen van het bedrijf Empro Europe in Dendermonde op te heffen. Het volgt daarmee de adviezen van de eigen administratie en van de stad Dendermonde. Al jaren zijn er klachten vanuit de buurt over sterke geurhinder. Hoewel het bedrijf al verschillende keren geprobeerd heeft de stank weg te krijgen, blijven de klachten aanhouden.

Empro Europe gaat in beroep

Het bedrijf gaat in beroep tegen de beslissing van de provincie. Dat beroep werkt opschortend. Dat wil zeggen dat terwijl de procedure loopt, het bedrijf kan blijven produceren. Minister van Leefmilieu heeft nu 4 maanden de tijd om een beslissing te nemen. Pas als zij ook beslist om de vergunningen op te heffen, zou het bedrijf zijn activiteiten moeten stoppen. Bij Empro Europe werken 30 mensen.

Meest gelezen